natalina_headers2

Sæt en kærlig venlig intention for 2017

Kære smukke du

Jeg håber at du er kommet godt i gang med det nye år.

Der er noget særligt ved at starte på et nyt år, for selvom vi jo bare skriver et nyt årstal, så er der mange forventninger til det nye år.

Der er tradition for at se årsskiftet som en mulighed for at starte på en frisk og mange har måske et ønske om at gøre det lidt bedre i det nye år,  ændre vaner, få en sundere livsstil etc.

Medierne er i øjeblikket fyldt med forslag til, hvordan vi kan ændre os til det bedre, sundere, stærkere, slankere, you name it…

Desværre har disse nytårsforsætter det ofte med at løbe ud i sandet efter noget tid.

Måske fordi vi har sat barren for højt, fordi motivationen udebliver eller fordi timingen til en større livsstilsændring bare ikke er rigtig.

Og når vi så ikke lykkes med vores nytårsforsæt (endnu en gang), så kommer den indre kritiker ofte på banen og slår os i hovedet med følelsen af nederlag og dårlig samvittighed over at fejle.

Mindfulness inviterer os til i stedet at sætte en INTENTION for det nye år.

En intention kan være at leve livet med større LETHED, TAKNEMMELIGHED eller NYDELSE…

Når vi sætter en intention giver vi slip på vores stræben efter en helt specifikt resultat og forestillingen om, at vi skal ændre os og blive en bedre version af os selv.

Og måske er det vi har allermest brug for bare AT VÆRE

Bare at være den vi er.

Og holde af os selv præcis som vi er.

 

b8eb8f77-7ef9-4135-aadb-d9bfef7c9cc2

 

Og når din indre stemme er varm og venlig over for dig selv, så kommer intentionerne fra hjertet og du skal ikke piske dig til at skabe ændringer i dit liv.

For du er god nok som du er.

Og når du er din egen bedste ven, så bliver du mere motiveret til at vælge det til som er godt for dig, det der nærer dig, og du vil naturligt opmuntre dig selv og bakke dig selv op, når du fejler eller tingene er svære.

Selv var jeg aldrig kommet igennem flere års helbredsmæssige udfordringer, der bl.a. indebar kroniske smerter og angst for fremtiden, hvis ikke jeg var gået ‘all in’ med en daglig praksis med mindfulness og self-compassion.

Og jeg oplever de samme gode erfaringer med bevidst nærvær og selvomsorg hos mange af de mennesker, som jeg har haft glæden ved at guide og inspirere på mine mindfulness og self-compassion kurser og i individuelle forløb.

Det betyder ikke, at vi ikke skal have mål eller fokus på, hvor det er vi gerne vil hen.

Men med en intention er vi ikke afhængige et helt bestemt resultat og vejen bliver mere en rejse.

Måske en inspiration til at du sætter din egen kærlige venlige intention for det kommende år.

Med ønsket om et smukt og berigende 2017.

Kærlig venlig hilsen
Natalina

 

Share Button